top of page

Het doel van adverteren

Bijgewerkt op: 1 sep. 2021

Adverteren is niet meer weg te denken uit deze maatschappij, maar zo gek is dat eigenlijk helemaal niet. Adverteren is namelijk een van de beste manieren om te communiceren met de klant. Adverteren helpt klanten te informeren over de merken die beschikbaar zijn in de markt en de variëteit aan producten die binnen hun interesses vallen. Adverteren is voor iedereen, voor jong en oud.

Laten we kijken naar de vier belangrijkste doelen van adverteren:

  1. Trial

  2. Continuity

  3. Brand switch

  4. Switching back

Het eerste doel is trial. Vooral voor bedrijven die zich in de beginfase bevinden is dit aspect van adverteren van belang. Dit aspect van adverteren is gericht op het overtuigen van potentiële klanten om dit nieuwe product, dat net geïntroduceerd is op de markt, te kopen. In dit geval gebruiken adverteerders opvallende en aantrekkelijke advertenties om klanten de producten te laten bekijken en aan te schaffen, zodat ze het uit kunnen proberen.

Het tweede doel is continuity. Dit gaat over het vasthouden van bestaande klanten aan het product. In deze fase is het de taak van de adverteerders om de advertenties te vernieuwen, zodat bestaande klanten geïnteresseerd blijven en het product blijven kopen.

Het derde doel (brand switch) is gericht op bedrijven die de klanten van concurrenten aan willen trekken. Adverteerders proberen in deze fase klanten te overtuigen om over te stappen van het bestaande merk dat ze gebruiken naar het desbetreffende product.

Het vierde doel is switching back. Hierbij ligt de focus voor bedrijven op het terughalen van klanten die zijn overgestapt op hun concurrenten. De adverteerders gebruiken verschillende manieren om de klanten terug te trekken. Denk hierbij aan kortingsverkoop, winacties en nieuwe advertenties waarin ze de producten in een ander licht plaatsen en op die manier het product aantrekkelijker maken.

Kortom, adverteren is een zeer artistieke manier om met de klanten te communiceren. Uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede overtuigingskracht zijn hierbij van essentieel belang.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page